Според теорията на фън шуй, кухнята е истинското олицетворение на нашето

...
Според теорията на фън шуй, кухнята е истинското олицетворение на нашето
Коментари Харесай

Фън шуй съвети за кухнята

Според теорията на фън шуй, кухнята е същинското въплъщение на нашето хранене и нашите достижения. Нали въпреки всичко качествената и добра храна е директно обвързвана със здраве и благосъстояние!
Ето за какво може да способствате за своето здраве и благоденствие, в случай че създадете и украсите вашата кухня в сходство с правилата на фън шуй.
Местоположение
В множеството случаи местоположението на кухнята не зависи от нас. Но в случай че сте решили да си построите нова къща, вила, би било добре тя да не се намира до входа, а в самата сърцевина на дома. И въпреки всичко - няма непоправими неща и елементарно може да се обезврежда отрицателното въздействие на разположението. За тази цел поставете щора от мъниста или завеса на кухненската врата.
Цветово оформление
В помещението не би трябвало да има възбуждащи и крещящи цветове. Такива са алено, бордо, розово и оранжево. Те могат да предизвикат спорове и разногласия, тъй като са известни като цветовете на пламъка. Подходящи са спокойните и светли цветове - бяло, бледожълто, светлозелено, синьо. От детайлите - Земя, Огън, Вода, Метал и Дърво в кухнята се сплотяват Водата и Огънят. Именно поради това белият цвят е най-подходящ - той е цветът на равновесието на тези детайли. А и модата на кухненските принадлежности и съдове, а също по този начин и на частите от декора - от неръждавейка, също способства за това.
Неръждавейката, както и среброто, се отнасят към студените и светли тонове.
Кухнята от вътрешната страна
 6 секрети на учението Фън Шуй 6 секрети на учението Фън Шуй
Тези елементарни препоръки ще ви оказват помощ да върнете положителната сила в дома си и да се отървете от отрицателната такава. Направете тези ритуали в...
Когато се намирате до печката, би трябвало да имате образен контакт с кухненската врата и никога не би трябвало да сте застанали с тил към нея. Ако въпреки всичко това е невероятно, окачете над работния плод някакво огледало.
Майсторите по фън шуй препоръчват за кухнята правилото на " трите ъгъла ": печката, хладилникът и мивката да образуват ъглите на триъгълника. Разстоянието сред ъглите да е равно на 1,5-2 метра. Така се обезпечава оптимален комфорт и улеснение на придвижване.
При това разположение детайлите от Огъня (готварска и микровълнова печка) са разграничени от детайлите на Водата (мивка, сушилна за съдове, хладилник). Най-подходящо е да ги разделите със стихията на Дървото - мебели или сходни детайли от дървесина. Изображение на дърво или растение също би свършило чудесна работа.
В кухнята не би трябвало да се карате! И наложително би трябвало да царува ред и непорочност, както и в другите пространства, несъмнено. Своевременно се избавяйте от нащърбени и спукани съдове.
И тъй като според фън шуй горещината от печката въплъщава благосъстоянието, което не би трябвало да се изпари на открито, а да остане в дома, тя не би трябвало да бъде сложена до прозореца.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР